Mainos
Mainos

Kuntien työterveyshuolto ei tunnista masennusriskiä

Kunnallisen työterveyshuollon arvioidaan tunnistavan melko huonosti masennusriskissä olevia työntekijöitä. Kuntien eläkevakuutuksen tutkimuksen mukaan työterveyshuolto ei tue myöskään riittävästi työyhteisöjä muutostilanteissa.

Parhaiten kunnallinen työterveyshuolto toimii ohjatessaan työntekijöitä kuntoutukseen tai tarjotessaan heille ergonomiaan tai elämäntapoihin liittyvää neuvontaa. Tutkimuksessa haastateltiin kunta-alan henkilöstöasioista vastaavia sekä työterveyshuollon tuottajia.

Työterveyshuollon mielestä tärkeimpiä työssä jatkamiseen vaikuttavia ongelmia kunta-alalla ovat mielenterveyden häiriöt sekä tuki- ja liikuntaelinten sairaudet. Johtamisen ongelmat ja päihdeongelmat arvioitiin seuraavaksi tärkeimmiksi.

Kuntien työterveyspalvelujen järjestäminen on murroksessa. Suurissa kunta-alan organisaatioissa sairasvastaanotolle on vaikea päästä. Työterveyshuollossa on pulaa henkilöstöstä ja erityisesti lääkäreistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme