Mainos
Mainos

Kuntien yhdistymiset jatkuvat

Valtioneuvosto on antanut lopullisen sinettinsä kahdeksalle kuntaliitokselle tai yhdistymiselle. Päätökset koskevat 23 kuntaa, ja ne tulevat voimaan ensi vuoden alusta.

Suurin yhdistyminen tapahtuu Kymenlaaksossa. Anjalankosken kaupunki, Elimäen kunta, Jaalan kunta, Kouvolan kaupunki, Kuusankosken kaupunki ja Valkealan kunta lakkautetaan. Tilalle perustetaan uusi kaupunki, ja sen nimeksi tulee suurimman kunnan mukaisesti Kouvola.

Satakunnassa lakkautetaan Vammalan kaupunki, Mouhijärven kunta ja Äetsän kunta. Tilalle perustetaan uusi Sastamalan kaupunki. Samassa maakunnassa Lapin kunta liitetään Rauman kaupunkiin.

Pirkanmaalla tapahtuu pieni erikoisuus siinä mielessä, että Mäntän kaupunki liitetään Vilppulan kuntaan. Tosin uusi kunta ottaa käyttöönsä kaupunkinimityksen. Laajentuneen kunnan nimeksi tulee Mänttä-Vilppula.

Varsinais-Suomessa Vahdon kunta liitetään Ruskon kuntaan. Naapurissa Askaisten kunta ja Lemun kunta liitetään Maskun kuntaan. Niin ikään Varsinais-Suomessa Alastaron kunta ja Mellilän kunta liitetään Loimaan kaupunkiin. Etelä-Pohjanmaalla Lehtimäen kunta liittyy Alajärven kaupunkiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot