Mainos
Mainos

Kuntokeskusala kasvaa vauhdilla - alan työehdot villejä

Kuntokeskusala on viime vuosina kasvanut huimaa vauhtia. Se myös työllistää koko ajan enemmän ihmisiä.

Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistyksen SKY:n mukaan yksityisillä kuntokeskuksilla oli viime vuonna 6 500 työntekijää. Heistä noin 2 500 oli kokopäiväisiä ja loput osa-aikaisia.

Alalla ei ole työehtosopimusta. Erityisalojen toimihenkilöliitto Erton järjestöasiantuntija Jarmo Lahti kuvaa alan työehtoja villeiksi.

- Olen ollut selvittämässä monia riitoja, joissa ihan räikeästi rikotaan työaikalakia. Esimerkiksi työsopimuksessa on voitu yrittää sopia työlakeja huonommista ehdoista, Lahti sanoo.

Esimerkiksi STT:n haastattelemat jumppaohjaajat kertovat, että kaikissa paikoissa ei makseta ainakaan täyttä sairausajan palkkaa lääkärintodistusta vastaan tai sunnuntaipalkkaa kaksinkertaisena.

Kuntokeskusyrittäjät torjuvat väitteet siitä, että laiminlyönnit työlainsäädännön noudattamisessa olisivat alalla yleisiä. SKY:stä arvioidaan, että ongelmissa kyse on yksittäistapauksista.

- Valtaosin työsuhdeasiat ovat erittäin hyvässä kunnossa, sanoo SKY:n puheenjohtaja P-C Nordensved.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme