Mainos
Mainos

Kuntouttavaa työtoimintaa pitkäaikaistyöttömille

Pitkään työttömänä olleet voivat jatkossa päästä mukaan ns. kuntouttavaan työtoimintaan. Tänä vuonna toimintaa kyetään järjestämään vain muutamalle tuhannelle pitkäaikaistyöttömälle, mutta ensi vuonna osallistujia arvioidaan kertyvän noin 20 000.

Uusi laki kuntouttavasta työtoiminnasta velvoittaa kunnat ja työvoimatoimistot laatimaan aktivointisuunnitelman pitkään työttömänä olleille. Työhallinnon toimien ja sosiaali- ja terveyspalvelujen lisäksi kunnille tulee velvoite järjestää kuntouttavaa työtoimintaa, jonka käytännön toteuttamisesta päättää kunta.

Useat kunnat ovat jo sopineet, että ainakin osan työtoiminnasta järjestää jokin yhdistys tai säätiö. Kuntouttavaan työtoimintaan ohjataan vasta, jos asiakasta ei ole voitu auttaa tavanomaisilla työvoimapoliittisilla toimilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot