Mainos
Mainos

Kuntoutuksen ammattilaiset: Kuntoutuksessa pahoja puutteita

Suomen kuntoutusjärjestelmässä on pahoja puutteita kuntoutujan kannalta, arvioivat sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kuntoutusammattilaiset.

Alan kattojärjestön SOSTEn järjestöbarometrin mukaan kuntoutuksen saatavuudessa on alueellisia eroja. Lakisääteisten hoito- ja kuntoutussuunnitelmien tekoa myös laiminlyödään ja kuntoutukseen pääseminen on liian vaikeaa.

Järjestöjen kuntoutuspäälliköistä vain viidennes on sitä mieltä, että kuntoutukseen pääsevät ne, jotka sitä eniten tarvitsevat. Ainoastaan 5 prosenttia päälliköistä on sitä mieltä, että kuntoutuksen jatkuvuus toimii hyvin. 

Järjestöjen mukaan viidessä vuodessa niiden edustamien asiakasryhmien pääsy kuntoutukseen on vaikeutunut, etenkin sosiaali- ja terveydenhuollon kustantaman sekä Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen osalta.

Kuntoutuksen ongelmien korjaamiseksi sosiaali- ja terveysjärjestöt ovat tehneet aloitteen sosiaali- ja terveysministeriölle. Järjestöjen mielestä pääsy kuntoutukseen olisi turvattava kuntoutustakuulla.

SOSTEn järjestöbarometrissä kuntoutuskysymyksiin vastasivat kuntoutuspäälliköt ja järjestöjohtajat yli 200 jäsenjärjestöstä.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot