Mainos
Mainos

Kuokkavierasjuhla jäi pieneksi

Järjestäjien agitoima rajaton kapina rajatonta eliittiä vastaan jäi pahasti kesken. Mielenosoittajia oli paikalla enimmilläänkin alle sata.

Parin vuoden tauon jälkeen järjestetty itsenäisyyspäivän kuokkavierasjuhla Helsingissä jäi pieneksi ja vaisuksi. Mielenosoittajia oli paikalla enimmilläänkin alle sata, poliisin arvion mukaan 60-70.

Poliiseja sen sijaan oli kaduilla arviolta monta sataa. Ylikomisario Teuvo Saikkonen Helsingin poliisista ei halunnut kertoa poliisien määrää, mutta kertoi sen olleen riittävä.

- Poliiseja varattiin paikalle ennakkotietojen perusteella. Odotimme mielenosoitukseen enemmän osanottajia, Saikkonen kertoi STT:lle.

Mielenosoitusilmoituksessa osanottajien määräksi oli arvioitu 200.

Kokonaisuudessaan mielenosoitus sujui rauhallisesti. Poliisi otti kuitenkin kolme mielenosoittajaa kiinni kokoontumislain perusteella näiden "naamioitumisen ja käyttäytymisen vuoksi".

Saikkosen mukaan kaikki kiinniotetut pääsivät vapaaksi vielä tänä iltana. Rikoksia ei poliisin mukaan mielenosoituksessa tehty.

Mielenosoittajat soittivat musiikkia ja viettivät aikaa heille osoitetulla alueella samaan aikaan, kun itsenäisyyspäivän vastaanotto alkoi viereisessä Presidentinlinnassa iltaseitsemältä.

Poliisi ympäröi mielenosoituksen

Mielenosoitus kokoontui puoli viiden aikaan Hietalahdentorilla. Aluksi poliisi ei meinannut päästää joukkoa pois torilta, mutta hetken soutamisen ja huopaamisen jälkeen kulkue pääsi etenemään Bulevardia pitkin Etelä-Esplanadille ja sieltä Kauppatorin reunaan.

Tätä lähemmäs Presidentinlinnaa poliisi ei mielenosoittajia päästänyt. Kuokkavieraat kävivät taloksi torille ja alkoivat soittaa musiikkia aggregaatin voimalla.

Poliisi ympäröi mielenosoittajat, mutta mielenosoitusalueelle ja sieltä pois pääsi kulkemaan koko ajan.

Seitsemän jälkeen mielenosoitus alkoi hiipua, ja hieman ennen kahdeksaa kuokkavieraat hajaantuivat baareihin.

- Pitäkää Linnanne, kadut ovat meidän, mielenosoittajat huusivat.

Järjestäjien agitoima rajaton kapina rajatonta eliittiä vastaan jäi kuitenkin pahasti kesken.

EU:n vastustajat osoittivat mieltään

Kuokkavieraat osoittivat mieltä itsenäisyyspäivänä Kauppatorilla.

Myös muut järjestöt ovat osoittaneet tänään mieltään.

Useista kansalaisjärjestöistä kerääntyneet EU:n ja Naton vastustajat kokoontuivat Helsingissä kulkueeseen Senaatintorilta Mannerheimin aukiolle.

Mielenilmauksen taustalla oli itsenäisyysjuhlan lisäksi eduskunnan eilinen äänestys, jossa hyväksyttiin EU:n perustuslakisopimus.

Lue lisää itsenäisyyspäivän juhlinnasta:

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme