Mainos
Mainos

Kuolemaan johtaneet työtapaturmat kasvussa rakennuksilla

Rakennusalan kuolemaan johtaneet työtapaturmat kolminkertaistuvat viime vuonna. Yhteensä työmailla sattui viime vuonna lähes 20 000 työtapaturmaa.

Rakennusalalla tapahtui viime vuonna 18 kuolemaan johtanutta työtapaturmaa. Määrä on kolminkertainen edellisvuoteen verrattuna, jolloin tapaturmissa menehtyi kuusi työntekijää.

Rakennusliitossa tilanteesta on huolestuttu. Liitto ei ole löytänyt mitään yksiselitteistä syytä, sen mukaan vain turvallisuusmääräysten tinkimätön noudattaminen voi parantaa tilannetta.

Rakennusliitto pyrkii korjaamaan tilannetta kampanjalla, joka alkaa lähiaikoina. Tilannetta pyritään korjaamaan mm. siten, että tietoa viedään aivan perille eli kentälle asti.

Työt keskimääräistä vaarallisempia

Rakennustyöt ovat selvästi vaarallisempia kuin työt keskimäärin. Turmia sattuu 2,5 kertaa niin paljon kuin työmailla keskimäärin.

Rakennustyömailla sattuneiden työtapaturmien lukumäärä nousi viime vuonna lähelle kahtakymmentätuhatta.

Yksittäinen turma aiheuttaa erilaisia kuluja yhteensä noin 5000 euroa. Vakuutusyhtiöt korvaavat näitä kuluja yhteensä lähes 100 miljoonaa euroa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 11.01.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot