Mainos
Mainos

Kuolinonnettomuuksia 130 alkuvuonna

Vuoden alkupuoliskolla on menehtynyt kaikkiaan 143 henkeä 130 kuolemaan johtaneessa liikenneonnettomuudessa. Menehtyneiden määrä on muutama vähemmän kuin viime vuonna.

Jalankulkijaonnettomuudet ovat vaatineet 11 henkeä, joka on seitsemän viimevuotista vähemmän.

Tammi-kesäkuussa nokkakolareita tapahtui 34, joka on vähemmän kuin neljän edellisen vuoden vastaavina kuukausina. Suistumisonnettomuuksissa oli 51 kuolinonnettomuutta.

Kuljettajan saamaa sairaskohtausta epäillään syyksi joka neljännessä suistumisonnettomuudessa ja kuudennessa kaikista onnettomuuksista.

Lähes puolet kuolinonnettomuuksista on tapahtunut valta- ja kantateillä ja kolmannes seutu- ja yhdysteillä. Valtateillä tyypillisiä ovat kohtaamisonnettomuudet, seutu- ja yhdysteillä sekä kaduilla ja kaavateillä suistumiset.

Nuorten kuolinonnettomuudet lisääntyvät tyypillisesti keväisin. Huhti-kesäkuussa nuorten onnettomuudet yli kaksinkertaistuivat. Siitä huolimatta nuorten onnettomuuksien kokonaismäärä on hieman edellisvuotta alhaisempi.

Tutkijalautakuntien ennakkoarvioiden mukaan joka viidennen aiheuttajakuljettajan epäillään ajaneen kuolinonnettomuuden humalassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme