Mainos
Mainos

Kuolleita joutsenia tutkittaviksi Suomessakin

Kuolleita joutsenia on lähetetty tutkittaviksi myös Suomessa. Osa linnuista on jo tutkittu, eikä mitään ihmisille vaaralliseen virustyyppiin viittaavaa ole toistaiseksi löytynyt.

Kuolleita joutsenia ja yksittäisiä takapihakanaloiden kanoja on lähetetty tutkittavaksi Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitokseen myös Suomessa. Eilen tutkittavaksi tuli kaikkiaan kolme joutsenta, mutta kyse ei ole ollut joukkokuolemasta, vaan jo kauemman aikaa kuolleina olleista linnuista, sanoo EELA:n virologian tutkimusyksikön johtaja, professori Liisa Sihvonen.

Sihvosen mukaan osa linnuista on jo tutkittu, mutta mitään ihmisille vaaralliseen virustyyppiin viittaavaa ei ole toistaiseksi löytynyt. Eilen tulleiden joutsenten tutkimukset ovat kuitenkin vielä kesken.

Sihvonen korostaa, että EELA ei enää vastaanota yksittäisiä kuolleita lintuja, vaan kyse pitää olla joukkokuolemasta. Joukkokuolemasta voidaan puhua, jos ainakin kymmenen lintua on kuollut; joutsenista riittää, jos viisikin lintua on kuollut, sanoo Sihvonen.

-Lintujen pitää olla myös tuoreita. Kuukauden kuolleena olleita ja puoliksi syötyjä joutsenia ei pidä lähettää, toteaa Sihvonen.

Kuolleiden lintujen löytäjiä kehotetaan ottamaan ensin yhteyttä paikalliseen eläinlääkäriin, joka arvioi, kannattaako näytettä lähettää eteenpäin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot