Mainos
Mainos

Kuolonkolareiden määrä kasvussa – jalankulkijoiden tilanne huonoin viiteen vuoteen

Sekä kuolemaan johtaneiden liikenneonnettomuuksien että liikennekuolemien määrä on kääntynyt kasvuun, kertoo Liikennevakuutuskeskus. Kuolemaan johtaneita onnettomuuksia on sattunut tänä vuonna jo yli 170.

Tilastojen mukaan Suomen teillä on ollut synkkä alkuvuosi. Sekä kuolemaan johtaneiden liikenneonnettomuuksien että liikennekuolemien määrä on kääntynyt kasvuun, kertoo Liikennevakuutuskeskus.

Elokuun loppuun mennessä tänä vuonna oli sattunut 173 kuolemaan johtanutta onnettomuutta, joissa kuoli 182 ihmistä. Viime vuonna vastaavana ajankohtana kuolonkolareita oli 150 ja onnettomuuksissa kuolleita 159.

Luvut perustuvat liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tilastoihin.  

Kevyessä liikenteessä oli kuollut elokuun loppuun mennessä 21 jalankulkijaa ja 18 pyöräilijää. Jalankulkijoiden osalta tilanne on huonoin viiteen vuoteen.

– Kevyen liikenteen onnettomuudet sattuvat usein iäkkäille, mutta tänä vuonna onnettomuuksia on sattunut huolestuttavan paljon myös alle 15-vuotiaiden sekä alle 25-vuotiaiden ikäryhmissä, kertoo yhteyspäällikkö Tapio Koisaari Liikennevakuutuskeskuksesta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme