Mainos
Mainos

Kuolonkolarit lisääntyivät viime vuonna

Liikenneonnettomuuksissa kuolleiden määrä oli viime vuonna noin kymmenen prosenttia viimeaikaisia keskiarvoja suurempi.

Kuolemaan johtaneita nokkakolareita ajettiin viime vuonna yhteensä 171, kolmanneksen enemmän kuin vuotta aiemmin.

Myös kuolonkolareiden kokonaismäärä kasvoi. Niistä eniten lisääntyivät keski-ikäisten kuljettajien aiheuttamat onnettomuudet. Sen sijaan alle 25-vuotiaiden aiheuttamat onnettomuudet vähenivät. Nuoret kuljettajat ajoivat viime vuonna 77 kuolonkolaria, kun vuotta aiemmin niitä oli ollut 88.

Viime vuonna tapahtui kuolonkolareita yhteensä noin 10 prosenttia viime vuosien keskiarvoa enemmän.

Liikennevakuutuskeskus pitää nokkakolareiden määrää poikkeuksellisen suurena määränä. Tieltä suistumiset ja kevyen liikenteen kuolinonnettomuudet puolestaan vähenivät.

Liikennevakuutuskeskuksen mukaan moottoriajoneuvojen välisten yhteenajojen määrä on vähentynyt koko 2000-luvun ajan, kunnes se viime vuonna kääntyi jälleen nousuun.

Raskaat ajoneuvot aiheuttivat viime vuonna 13 kuolinonnettomuutta, mikä on selvästi vähemmän kuin kahtena edellisenä vuotena. Myös moottoripyörien aiheuttamat onnettomuudet vähenivät, kun taas traktori, juna tai matkailuauto oli osallisena yhä useammassa tiesurmassa.

Tiedot on koottu tutkijalautakuntien raporteista. Lautakunnat tutkivat viime vuonna 345 liikenteessä tapahtunut kuolinonnettomuutta, joissa sai surmansa 376 henkeä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot