Mainos
Mainos

Kuopio ei tee tutkintapyyntöä asiakirjalöydöstä

Kuopion kaupunki ei tee poliisille tutkintapyyntöä valtuutetusta, joka heitti salaiseksi julistettuja asiakirjoja yleiseen jätepaperiastiaan.

Asiasta päätti kaupunginhallitus kokouksessaan. Sen mukaan tutkintapyyntöä ei tarvitse tehdä, koska poliisi on omatoimisesti aloittanut asian selvittämisen.

Kuopiolainen valtuutettu heitti joulusiivouksessa jätepisteeseen sosiaalitoimen asiapapereita, jotka sisältävät tietoja muun muassa huostaanotto- ja toimeentulotukiasioista. Sivullinen löysi paperit astiasta viime vuoden lopulla ja vei ne sanomalehden toimitukseen, josta ne toimitettiin poliisille.

Valtuutettu on myös sosiaali- ja terveyslautakunnan jaoston varajäsen ja käräjäoikeuden lautamies.

Kaupunginlakimies toteaa kaupunginhallitukselle laatimassaan selvityksessä, ettei valtuutetun toiminnassa ole havaittu tahallisuutta mutta huolimattomuutta kylläkin.

Kaupunginhallituksen asiasta käymässä keskustelussa puhuttiin "inhimillisestä erehdyksestä". Kaupunginkanslia on lähettänyt kaikille luottamushenkilöille ohjeet siitä, minne luottamukselliset asiapaperit voi jättää hävitettäväksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot