Mainos
Mainos

Kuopio ja Jyväskylä muistaa urheilijoitaan avokätisesti - Espoolaisurheilijat saavat taidetta

Kansainvälisesti menestyneiden urheilijoiden palkitsemiskäytännöt vaihtelevat suuresti suuremmissa kaupungeissa. Kotikaupunki saattaa muistaa MM-mitalistia 5-tuhannella eurolla, taiteella tai pelkällä mitalilla. Yksi avokätisimmistä palkitsijoista on Jyväskylä, joka haluaa profiloitua urheilukaupunkina.

Ilonaihetta kotikaupungilleen toi viimeksi Oslossa MM-kultaa hiihtänyt jyväskyläläinen Matti Heikkinen.

- Kyllähän se on tietysti suomalaisena upeata, että perinteisessä lajissa, hiihdossa, tulee maailmanmestaruus ja kun oman kaupungin poika sen voittaa, niin upea asiahan se on, kaupunginjohtaja Markku Andersson hehkuttaa.

Jyväskylä palkitsee Heikkisen 5-tuhannella eurolla. Näin palkintosummaa kommentoi kaupungin liikuntapalveluiden suunnittelupäällikkö Eeva Simula.

- Jyväskylän kaupungilla on kaupunginhallituksen tekemä päätös menestyneiden urheilijoiden palkitsemisesta ja tässä päätöksessä on taulukko, MM-kultamitalista saa esimerkiksi sen viisituhatta euroa.

Arvokisamenestyjien palkitsemiskäytännöt ovat varsin kirjavat Suomen kymmenessä suurimmassa kaupungissa. Summista on päätetty Jyväskylän lisäksi Helsingissä, Kuopiossa ja Oulussa. Tampere valmistelee asiaa. Vantaa taas muistaa mitalilla, ja Espoo taiteella. Muut päättävät palkitsemisesta tapauskohtaisesti.

Takavuosina menestyneitä urheilijoita on palkittu muun muassa tonteilla, miksi nyt rahalla?

- Ehkä se stipendi on kaikista mieluisinkin urheilijalle, ja se kohtelee tasapuolisesti kaikkia urheililijoita ja kaikkia urheilulajejakin, Simula jatkaa.

Jyväskylä ja Kuopio muistavat MM-kullan voittanutta yksilöurheilijaa 5-tuhannella eurolla. Helsinkiläinen urheilija saa noin puolet tästä. Olympiakullasta Helsinki maksaa 3 400. Kuopio palkitsee lähes nelinkertaisesti, ja Jyväskyläkin kolminkertaisesti.

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Jyväskylästä (Seitsemän uutiset 6.3.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme