Mainos
Mainos

Kuopio otti käyttöön rengaslukot, muualla harkitaan

Kuopio on ottanut pysäköinninvalvonnassaan ensimmäisenä kaupunkina käyttöön rengaslukon.

Ajonestolaite voidaan uuden lain mukaan asentaa väärin pysäköityyn autoon, johon kohdistuu viisi maksamatonta virhemaksua ja joka on seissyt kielletyllä paikalla yli kaksi vuorokautta. Laitteen käyttöönottoa pohditaan muuallakin, esimerkiksi Lappeenrannassa, Lahdessa, Mikkelissä ja Oulussa.

Monet kunnat pitävät yhä parempana vaihtoehtona auton pois hinaamista, jolloin se ei tuki liikennettä eikä vie väärinpysäköitynä tilaa muilta. Esimerkiksi Uudellamaalla, Turussa ja Tampereella rengaslukot eivät ole toistaiseksi tulossa pysäköinninvalvonnan keinovalikoimaan. Tilannetta kuitenkin seurataan.

Rengaslukko on vasta viimeisiä pysäköinninvalvonnan keinoja, jota käytetään erityisesti pitkään jatkuneisiin piittaamattomiin pysäköinteihin. Kuopiossakaan rengaslukitsemista ei ole käytetty vielä kertaakaan.

Autoon napsautettava lukko tulee ongelmapysäköijille kalliiksi, sillä se avataan vasta, kun kaikki virhemaksut on maksettu. Lisäksi on maksettava vielä rengaslukon käyttömaksu 250 euroa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot