Mainos
Mainos

Kuopion hallinto-oikeus evakkoon

Juttujen keskimääräiset käsittelyajat pitenevät, kun huono sisäilma ajaa Kuopion hallinto-oikeuden työntekijät evakkoon.

Itä-Suomen työsuojelupiiri on asettanut Kuopion Maaherrankadun toimitilat käyttökieltoon, koska niissä on todettu työterveyttä vaarantavaa ilman epäpuhtautta. Käyttökielto tulee voimaan 2. heinäkuuta.

- Ihmisillä on hengitystieongelmia ja astmaa, kertoo hallinto-oikeuden ylituomari Risto Hakkarainen.

Asiakaspalvelu ja kirjaamo siirretään Maaherrankadulta läheiseen Sepänkadun kiinteistöön, jossa hallinto-oikeudella on ennestäänkin toimintaa. Sepänkadulle keskitetään ydintoiminnot, ja ensi vaiheessa työtiloja on luvassa myös Kotkankalliolta. Parikymmentä ihmistä joutuu työskentelemään vastedes kotona.

- Sekin vaatii erityisjärjestelyjä, sillä hallinto-oikeus käsittelee paljon salassapidettäviä asiakirjoja, Hakkarainen sanoo.

Kuopiossa on 46 työntekijää. Oikeus käsittelee kaikki Itä-Suomen läänin hallinto-oikeusasiat.

Ongelmat jatkuneet pitkään

Hallinto-oikeus muutti nykyisiin tiloihin 1990-luvun alussa. Hakkaraisen mukaan ongelmia on ilmennyt vuodesta 2000 lähtien, ja parin viime vuoden aikana ne ovat pahentuneet.

Hakkaraisen tietojen mukaan epäpuhtauksien alkuperää ei vielä varmasti tiedetä, mutta todennäköisesti ne liittyvät lattiamateriaaleihin. Kolmikerroksisessa talossa on ollut vesivaurioita.

Oikeusministeriö etsii nyt väliaikaista toimitilaa, mutta sen saamisen aikataulusta ei ole tietoa. Hakkarainen korostaa, että oikeus pyrkii käsittelemään nopeasti kiireelliset asiat.

- Erityinen ryhmä seuloo ne. Muiden juttujen käsittelyaika venyy pakostakin, hän kertoo.

Viime vuonna oikeus ratkaisi 2400 juttua. Keskimääräinen käsittelyaika oli kahdeksan kuukautta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme