Mainos
Mainos

Kuopion lentoasemalla varauduttiin onnettomuuteen

Hälytys annettiin, koska koneessa tuntui savun hajua. Haju saattoi syntyä siitä, että yksi koneen sähkölaitteista oli lakannut toimimasta.

Kuopion lentoasemalla varauduttiin ilmailuonnettomuuteen varhain tänä aamuna, kun kenttää lähestyneessä matkustajakoneessa tuntui savun hajua. Miehistön tekemä ilmoitus osoittautui kuitenkin väärinkäsitykseksi, sillä outo haju ei ollut savua.

Palomestari Juha Hartikaisen mukaan haju saattoi syntyä siitä, että yksi koneen sähkölaitteista oli lakannut toimimasta. Hartikainen sanoo, että toimintahäiriöstä ei ollut vaaraa lennolle.

Miehistö ilmoitti asiasta hätäkeskukseen, ja laskeutuvaa konetta oli Rissalan lentokentällä vastassa toistakymmentä palokunnan yksikköä ja useita ambulansseja. Laskeutuminen sujui kuitenkin normaalisti.

Golden Air -lentoyhtiön Saab 34-koneessa oli yhteensä yksitoista henkilöä. Kone oli reittilennolla Helsingistä Kuopioon hieman puolenyön jälkeen. Savunhajun syy ei ollut aamuyöllä vielä selvillä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme