Mainos
Mainos

Kuopion poliisin uusi huumekoira ihastuttaa ihmisiä – Piripaavolla on edessään vaikea tehtävä

Itä-Suomen poliisilaitoksen Kuopion pääpoliisiaseman tuorein virkamies Suhteellisen Piripaavo esittäytyi Poliisikoirayhdistyksen sivuilla.

Yhdistyksen päivitys on kerännyt suurta huomiota Facebookissa. Sydämien ja tykkäysten lisäksi ihmiset ovat jaksaneet kommentoida innokkaasti päivitystä:

– Kah, Puavopa hyvinnii ja rosmot suap kyytijä.

– Kyllä on suloisin virkamies mitä oon nähnyt ikinä.

– Toteeko se jatkossa, että "suottaapi olla, että löysin aineita tai sitten ei suotakkaan."

– Ymmärsin, että Piripaavo on kotoisin muualta kuin Savosta. Siinä tapauksessa hänen pitää hassun murteen lisäksi oppia, että kun savolainen puhuu, vastuu siirtyy kuulijalle.

Päivityksen mukaan Piripaavon ensimmäinen opinahjo on oppia paikallinen murre. 

"Uusien koirien saapuminen on vähän sama asia kuin joku ostaisi uudet rukkaset"

Savon Sanomien mukaan Kuopion poliisilaitokselle tulee uusia koiria keskimäärin kolme vuosittain, samaa tahtia kuin niitä jää eläkkeelle.

Laitoksella on yhteensä 25 poliisikoiraa.

– Ei uusien koirien saapumista juhlita erityisemmin, emme me edes tiedä kaikista uusista koirista. Se on vähän sama asia kuin että joku ostaisi uudet rukkaset, vaikka vertaus ei ehkä ole tässä se sopivin, toteaa komisario Ilpo Kortelainen Itä-Suomen poliisista kertoi Savon Sanomille.

Suurin osa Kuopion poliisilaitoksen koirista koulutetaan huumekoiriksi.

Tapauksesta ovat uutisoineet muun muassa Savon Sanomat ja Ilta-Sanomat.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme