Mainos

Kuopion yliopiston rehtori arvostelee Helsingin yliopistoa

Kuopion yliopiston rehtori Petteri Paronen esittää, että Helsingin yliopiston kanslerin oikeus osallistua valtioneuvoston kokouksiin ja käyttää siellä puheenvuoroja pitäisi siirtää yliopistojen rehtorien neuvoston puheenjohtajalle, joka paremmin edustaa koko maan yliopistolaitosta.

-Tämä ainutlaatuinen oikeus pitäisi nähdä koko yliopistolaitoksen edustajan rooliksi eikä yksin Helsingin yliopiston etuoikeudeksi, hän sanoi. Paronen puhui Kuopion yliopiston vuosijuhlassa torstaina. Hän arvosteli voimakkaasti Helsingin yliopistoa ja kysyi, saneleeko se maamme yliopisto- ja tiedepolitiikan. Parosen mielestä kansleri Risto Ihamuotilan osallistuminen eläinlääketieteen koulutuksen ja tutkimuksen sijoittamisen päätöksentekoon oli puhdasta Helsingin etujen ajamista. Paronen kysyi, määrääkö Helsingin yliopisto muidenkin yliopistojen kehittämislinjat. Hänen mukaansa Ihamuotila antoi eläinlääketieteellisen tiedekunnan siirtojupakan yhteydessä viestin, jonka muut yliopistot voivat lukea komennoksi pysyä lestissään. -Kuopion yliopisto ei tähän suostu, hän sanoi.

"Muista biokeskuksista Viikin ruokkijoita?"


Paronen epäili, että maamme neljästä muussa biokeskuksesta on tulossa vain Viikin ruokkijoita.
-Helsinki sai kertapäätöksellä aseman, jossa siitä tulee mittakaavaltaan ylivoimainen muihin nähden. Sijoituspäätökset ylittävät henkilömitoitukseltaan moninkertaisesti esimerkiksi sen noin 200 tutkijan volyymin, mihin Kuopion biokeskus on pitkäjänteisellä työllä saatu kehittymään, hän sanoi.

-Mutta millä hinnalla tämä tapahtuu? Tuleeko muista biokeskuksista lähinnä Viikkiä tukevia, sinne valmiiksi koulutettuja tutkijoita syöttäviä koulutusyhteisöjä? Tuleeko Viikki vetovoimallaan sieppaamaan parhaat tutkijamme ja opiskelijamme, hän kyseli. Paronen arvosteli myös pääkaupunkilaista tiedonvälitystä, joka hoki eläinlääketieteen kuolevan Kuopiossa. Hänen mukaansa tämä kuvaa asennetta, jonka mukaan muualla kuin Helsingissä ei voida tehdä mitään kunnollista. Hänen mukaansa Kuopion yliopisto ei kuitenkaan hyväksy sille tarjottua palvelijan roolia, vaan aikoo laajentaa tieteenalavalikoimaansa.
(STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot