Mainos
Mainos

Kuopiossa etsitään syitä vatsatautiepidemiaan

Yli 300 koululaista ja opettajaa on sairastunut vatsatautiin Kuopiossa viime päivinä. Epidemian aiheuttajaa ei vielä tiedetä, mutta sen epäillään liittyvän perjantaina kouluissa nautittuun Kuopion 125-vuotisjuhla-ateriaan.

Terveyskeskuslääkäri Pauli Kuosmasen mukaan sairastuneitta on ainakin 331. Heistä kolmisenkymmentä on opettajia tai muuta henkilökuntaa. Ensimmäiset tapaukset tulivat tietoon viikonvaihteessa. Vatsatauti alkoi äkillisellä ja voimakkaalla oksentelulla sekä kuumeella. Tauti on yleensä hellittänyt parissa päivässä. Yksi tyttöoppilas joutui sairaalaan, mutta hän on päässyt jo kotihoitoon. Myös muutamat oppilaitten perheenjäsenet ovat saaneet oireita.

Sairastapauksia on ilmennyt yli kymmenessä koulussa. Toisaalta kolmessa koulussa ei ole yhtään sairastunutta, vaikka niissä syötiin perjantaina samaa juhlaruokaa. Ensimmäisissä tutkimuksissa Kuopion yliopistollisessa sairaalassa tänään ilmeni, että näytteistä ei löytynyt taudinaiheuttajabakteereja. Kuosmasen mukaan oireet sopivatkin paremmin virusinfektioon, mutta tutkimustuloksia ei ole vielä saatu.

Terveysviranomaiset tutkivat edelleen, liittyykö epidemia jollain tavoin juhlaruuan jakeluun tai käsittelyyn. Kaikissa kouluissa tarjottiin sama ateria, johon kuului muun muassa filepaisti kastikkeineen, kermaperunoita, parsaa, kahdenlaista salaattia kastikkeineen sekä mansikka-vadelmajäädykettä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme