Mainos
Mainos

Kuoreveden hakkuista kiistaa

Luonnonsuojelijat vastustavat Metsähallituksen tekemiä hakkuita Kuorevedellä.

Luonto-Liiton sekä Pirkanmaan ja Keski-Suomen luonnonsuojelupiirien edustajat pyrkivät estämään töiden etenemisen partioimalla hakkuualueen maastossa.

Metsähallitus on aloittanut hakkuut 52 hehtaarin suuruisella alueella jo kevättalvella. Työn on tarkoitus jatkua elokuussa, suunnitelmissa on poistaa 8 000 kuutiometriä puuta.

- Uudistushakkuualueet ovat noin 90-120-vuotiasta talousmetsää, jotka on aiemmin käsitelty kasvatushakkuin. Alueelle on laadittu alue-ekologinen suunnitelma, kertoo Metsähallituksen aluejohtaja Pekka Saarikoski. Hakkuiden ulkopuolelle on Saarikosken mukaan rajattu riista- ja maisemakohteet, ekologiset yhteydet sekä arvokkaat luontokohteet. Hakattavaksi suunnitelluilla kohteilla ei ole havaittu erityisiä luontoarvoja.

Suomen luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piiristä kerrotaan, että hakkuu-uhan alaisena on nyt ainakin rehevä lehtomaisen kankaan metsä sekä osaksi yli satavuotias metsä Riihimäen alueella. Luonnonsuojeluliitto huomauttaa, että erityisesti vanhoja kuusikoita hakataan tällä hetkellä runsaasti. Metsää kaatuu avohakkuissa 10 hehtaaria joka tunti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme