Mainos
Mainos

Kuorma-autoliitto toivoo lisää rajavalvontaa

Kuorma-autoliiton toimitusjohtaja Seppo Sainio kaipaa lisää väkeä itäliikenteen valvontaan. Imatralla liikenneviranomaisten neuvottelupäivillä puhunut Sainio vaati eduskunnalta budjettiin rahoja paitsi rajavalvontaan myös itäliikenteen kannalta tärkeisiin satamiin.

-Lain mukaan rajaviranomaisten ja tullin tehtävänä on valvoa myös maahan saapuvaa ja maasta lähtevää ajoneuvoliikennettä. Nykyisin resurssein tehtävää ei pystytä hoitamaan riittävän aukottomasti ja sujuvasti, Sainio sanoi.

Hänen mukaansa osa venäläisrekoista ajaa Suomessa ilman vastavuoroisesti myytäviä ylipaino- ja ylimittalupia. Sainio muistutti, että kuljetusyritysten kannalta valvonnan puute vääristää kilpailua ja se myös merkitsee huomattavaa tulojen saamatta jäämistä Suomen valtiolle.

Venäläisten rajalla perimiä liikennevakuutusmaksuja Sainio pitää silkkana rahastuksena. Suomalaisilla kuljetusliikkeillä jo olemassa olevien vakuutusten tulisi hänen mukaansa riittää.

-Kaiken lisäksi nyt myytävät vakuutukset ovat korvaussummaltaan tavaraliikenteen kannalta olemattomia.

Tulli ruuhkautunut Kotkan satamassa


Kotkan sataman toimitusjohtajan Kimmo Naskin mukaan ruuhkapäivinä satamassa jonot pitenevät. Etenkin loppuviikkoa kohden tullaus ei toimi sujuvasti.

-Syy on ollut lähinnä se, että tullin resurssit ovat olleet riittämättömät. Tulli on itse halunnut meidänkin satamaan lisää porukkaa, mutta valtionvarainministeriö on torpedoinut toiveet kustannussyistä, Naski sanoo.

Hänen mukaansa nyt on kuitenkin valoa putken päässä ja tulli on saamassa lisää väkeä Kotkan satamaan.

-Tällä hetkellä pärjätään joten kuten, Naski sanoo.

Hän kuitenkin muistuttaa, että Kotkan satamassa Venäjän liikenteen tuonissa on tämän syksyn aikana odotettavissa 30-40 prosentin kasvu.

-Tulleja tarvitaan lisää nimen omaan Venäjän liikenteeseen, koska muuhan on EU:n sisäistä liikennettä. Kun jonoja pääsee syntymään se ei ole hyvä merkki asiakkaalle, sillä vaihtoehtoisia reittejäkin on esimerkiksi Baltian kautta, Naski muistuttaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme