Mainos
Mainos

Kuovi on vuoden lintu

Lintujen kevätmuutto on päässyt hyvään vauhtiin myöhäisestä keväästä huolimatta. Suomeen on saapunut myös kuovi, jonka BirdLife Suomi on valinnut vuoden 2011 linnuksi.

Kuovia tavataan lähes koko maassa, mutta se on viime vuosikymmeninä harvinaistunut Etelä-Suomesta. Kuovin pohjoisempaan muuton syynä on kuovi-koordinaattori Jari Valkaman mukaan ensisijaisesti maatalouden tehostuminen.

- Halusimme valinnalla kiinnittää huomiota tähän hyvin tunnettuun lintuun. Maailmanlaajuisessa uhanalaisuustarkastelussa se on arvioitu silmälläpidettäväksi lajiksi. Kuovi tunnetaan myös Etelä-Pohjanmaan maakuntalintuna.

Huhtikuun alussa Suomeen saapuvia kuoveja on nähty jo Ranuan korkeudella. Tämän suuren, ruskeankirjavan linnun näkyvin tuntomerkki on pitkä ja kaareva nokka. Kuoveja voi parhaiten nähdä avo-ojitetuilla pelloilla ja kosteilla ranta- ja vesijättöniityillä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme