Mainos
Mainos

Kurdinaisen turvapaikasta kantelu

Yksityisen henkilön tekemä kantelu kritisoi sitä, että Mikaelinseurakunta luotti turvapaikkaa hakeneen sanaan enemmän kuin viranomaisten päätöksiin. Kurdinainen on tehnyt uuden turvapaikkahakemuksen.

Turun Mikaelinseurakunnan menettelystä ottaa hoiviinsa turvapaikkaa hakenut kurdinainen on kanneltu eduskunnan oikeusasiamiehelle. Kantelun on tehnyt yksityishenkilö.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut Iranin kurdinainen haki apua Mikkelinseurakunnasta kesäkuun alussa. Hän oli piileskellyt poliisia useita kuukausia ennen hakeutumistaan seurakuntaan. Seurakuntaneuvosto päätti kuulla ja auttaa naista.

Kantelussa kritisoidaan erityisesti piilottelua ja sitä, että turvapaikkaa hakeneen sanoihin luotettiin enemmän kuin viranomaispäätöksiin.

Oikeusasiamies on pyytänyt seurakunnalta tietoa tapauksesta. Seurakuntaneuvosto käsitteli asiaa viime keskiviikkona ja katsoi, ettei se ole syyllistynyt laittomuuksiin.

Seurakunnan mukaan sen toiminta on nojautunut Suomen Ekumeenisen neuvoston Kirkko turvapaikkana -ohjeistukseen, johon Suomen evankelis-luterilainen kirkko on sitoutunut.

Nainen on toimittanut asianajajan avustuksella poliisille uuden turvapaikkahakemuksen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot