Mainos
Mainos

Kurdit osoittivat mieltään Helsingissä

Pääasiassa Suomessa asuvista kurdeista koostuvat mielenosoittajat ottivat tänään Helsingissä kantaa Iranin armeijan kurdeja vastaan tekemiin iskuihin ja Turkin vankiloiden nälkälakkoon.

Noin 50 mielenosoittajaa kokoontui eduskuntatalon portaille ja Iranin suurlähetystön edustalle Kulosaareen. Heidän mukaansa Iranin armeija on tulittanut Irakin puolella sijaitsevia kurdipakolaisten asuinalueita aiheuttaen ihmishenkien menetyksiä ja aineellisia tuhoja.

Mielenosoittajat korostivat, että kurdiongelma on ratkaistava neuvotteluin eikä voimankäytöllä. Lisäksi he vetosivat Suomen hallitukseen, EU:hun ja YK:hon Iranin painostamiseksi.

Esplanadin puistoon kokoontui noin kymmenen kurdia ja turkkilaista tuomitsemaan Turkin hallituksen toimet. Turkin vankiloissa on kuollut jo 11 nälkälakkoon osallistunutta vankia. Poliisin mukaan kumpikin mielenosoitus sujui rauhallisesti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme