Mainos
Mainos

Kurkien muutto lähenee huippuaan

Kurkien muutto vilkastuu päivä päivältä, ja päämuuttoa odotetaan parin viikon sisällä, kerrotaan BirdLife Suomesta. Muhoksen laajalle peltoaukealle oli jo viikonloppuna kerääntynyt lähes 1 500 kurkea. Myös Vaasan Söderfjärdenille odotetaan taas tuhansien kurkien kerääntymää. Niiden aamu- ja iltalento on yksi sykähdyttävimmistä luontoelämyksistä mitä Suomessa voi kokea.

Monet pikkulinnut ovat kadonneet maisemista. Pääskyjen pääjoukot ovat menneet, samoin useimmat muut hyönteissyöjät. Västäräkkejä pyrähtelee yhä yleisesti, peippojen päämuuttokin on pian edessä. Petolintujen muutto on kauniina päivinä ollut vilkasta, mm. mehiläishaukat ovat jo jättäneet Suomen ja ovat matkalla Afrikkaan.

Kuluvalla viikolla lintuharrastajat etsivät muuttomatkalla pysähteleviä harvinaisia heinäkurppia. Laji on hävinnyt Suomesta sukupuuttoon, mutta muuttomatkalla pysähtyviä lintuja nähdään aina syyskuussa eri puolilla Etelä- ja Keski-Suomea. Havaintoja on jo ainakin muutamasta kymmenestä yksilöstä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme