Mainos
Mainos

Kurkista lentokentän juna-asemalle – avataan vasta ensi viikolla

Uuden kehäradan aloitettua liikennöintinsä varhain tänä aamuna, pääsee Helsinki-Vantaan lentokenttäkin vihdoin raideliikenteen piiriin. Lentoasemalle matkaajat joutuvat vielä viikon odottamaan aseman aukeamista.

Helsinki-Vantaan lentokenttä erottautuu iloisesti edukseen pääkaupunkiseudun muista joukkoliikennepysäkeistä. 45 metriä maan alla olevan aseman maanalaista tunnelmaa on rikottu runsaalla valaistuksella ja mahtipontisilla taideseinillä.

Vielä tällä viikolla loma- ja liikematkalaiset eivät pääse kauniista arkkitehtuurista nauttimaan, sillä aseman on määrä avautua vasta ensi perjantaina, 10.7.

Siihen asti lentoaseman asiakkaat voivat matkata Aviapoliksen pysäkille, josta on järjestetty linja-autokuljetus molempiin terminaaleihin. 

Liikennevirasto: Paljon on vielä työtä edessä

Lentokenttätyömaa tosin myöhästyi varsinaisesta avajaispäivästä, kertoo Liikenneviraston ylitarkastaja Juha Kansonen.

– Kyllä se tarkoitus oli saada samaan rytäkkään valmiiksi, mutta ei saatu. Kehäradan avajaispäivää (1.7.) pidettiin niin tärkeänä, että ensimmäinen viikko nyt ainakin kuljetaan lentoaseman ohi.

Lentoasemalle on määritelty uusi avajaispäivä. Siihenkin pääsemisessä on kova työ.

– Kyllä siellä vielä on paljon työtä jäljellä. Mutta tietysti pyrimme sen ensi viikolla avaamaan, Kansonen sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme