Mainos
Mainos

Kutsuliikenteen käyttöä maaseutukunnissa halutaan lisätä

Tulevaisuudessa joukkoliikenne voi olla tavoitettavissa myös syrjäisellä maaseudulla.

Valtio suunnittelee tehostavansa syrjäseutujen joukkoliikennettä siten, että asiakkaat kutsuisivat minibussin paikalle tarvittaessa. Matkasta maksettaisiin saman verran kuin muustakin joukkoliikenteestä.

Liikenneministeriö asettaa syksyllä työryhmän valmistelemaan joukko- ja palveluliikenteen uudistamista. Alustavan selvityksen mukaan maaseudulla tulee halvemmaksi hakea yksittäisiä henkilöitä kotoaan kuin pyörittää vakiovuoroista linja-autoa, joka usein ajaa tyhjillään. Kutsuliikenteen tarkoituksena on katkaista hallitsemattomaksi karkaavat henkilöliikenteen menot.

Uudistuksen yksi tärkeimmistä tavoitteista on yhdistää Kelan, valtion ja kunnan tukemat kyyditykset.

Tämä tarkoittaa sitä, että pienessä kunnassa samoilla busseilla kuljetetaan niin huonokuntaisia vanhuksia, vammaisia, koululaisia kuin yleisen joukkoliikenteen käyttäjiäkin.

Monet kunnat ovat hyödyntäneet kutsuliikennettä jo vuosia. Joissain maaseutukunnissa kutsuliikenne on ainut joukkoliikenteen muoto.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot