Mainos
Mainos

Kuttulan pahoinpitelyjupakka hovioikeuteen

Kuttulan perheyhteisöä koskevat pahoinpitelyjutut menevät Kouvolan hovioikeuteen. Syyttäjä ja kaksi asianomistajaa ilmoitti määräaikana tyytymättömyytensä Heinolan käräjäoikeuden ratkaisuun, jolla osa syytteistä kumottiin ja osa jätettiin vanhentuneina tutkimatta.

Valittajien mielestä Kari Björkman oli Kuttulan tosiasiallinen johtaja. Hänet olisi pitänyt virkamiehenä tuomita eriasteisista, vuonna 1993 tapahtuneista pahoinpitelyistä.

Kihlakunnansyyttäjä Marja-Terttu Erkkilä korostaa Björkmanin mm. esiintyneen toiminnanjohtajana, kun hän haki Mikkelin lääninhallitukselta perustamislupaa Kuttulan perheyhteisön siirtyessä Mäntyharjulle.

Jutuilla ei Erkkilän mielestä ole enää varsinaista ennakkotapauksen luonnetta, koska laki muuttui 1997. Nykyisin lastensuojelulaitoksen johtaja on nimettävä niin selvästi, ettei tulkinnanvaraa ole. Kihlakunnansyyttäjä Erkkilä toteaa saaneensa eri tahoilta - mm. tunnetulta psykiatrilta - vetoomuksia sen puolesta, että hän veisi tapaukset hovioikeuteen.

Juttu paisumassa?

Syyttäjä joutuu joka tapauksessa lähikuukausina pohtimaan Kuttulan tapahtumia. Marja-Terttu Erkkilä on saanut poliisilta paksun nivaskan uusia tutkintapöytäkirjoja.

Väkivaltaisista otteista epäillään Björkmanin lisäksi nyt kuutta muutakin Kuttulan työntekijää. Yksittäisiä tekoja on Erkkilän mukaan kymmeniä. -Välillä on valmisteltava muitakin juttuja, joten nämä ehtivät syyteharkintaan joskus ensi vuoden puolella.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme