Mainos
Mainos

Kuukauden sääennuste: Ensin viilenee ja sitten lämpenee

Sään tuore kuukausiennuste on tullut ja loppukesä näyttää vaihtelevalta. Ensin viilenee ja sitten lämpenee. 

– Lämpö on katoamassa ensi viikolla, mutta voi palata jälleen elokuun toisella viikolla, kertoo meteorologi Pekka Pouta.

Tämän viikon helteet ja ukkossadealueet näkyvät kuukausiennusteessa keskimääräistä lämpimämpänä ja sateisempana säänä. Viikko jatkuu epävakaisena mutta lämpimänä: yhä päästään paikoin +25 asteeseen todennäköisimmin etelä- ja keskiosissa maata.

Elokuun ensimmäisellä viikolla Atlantin laaja matalapaine ulottuu meille ja sää näyttää keskimääräistä viileämmältä etenkin lännessä. Keskimääräistä enemmän sataa etenkin pohjoisessa.

Elokuun toisella viikolla korkeapaine näyttää paluun merkkejä. Sää näyttää olevan jonkun verran keskimääräistä lämpimämpää ja vähäsateisempaa.

Elokuun kolmannella viikolla näytetään menevän taas vähän sateisempaan suuntaan.

– Jos summaa koko kuukausiennusteen yhteen, niin vaihtelevalta näyttää ja parhaat mahdollisuudet helteeseen on maan itäosassa, Pouta sanoo.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme