Mainos
Mainos

Jopa lähes kuukauden sateet muutamassa päivässä – rankat sadekuurot jatkuvat

Viime päivien sademäärät ovat olleet paikoin suuria. Runsaita sateita on tiedossa edelleen.

Sademäärät ovat olleet suuria etenkin Varsinais-Suomessa ja paikoin Uudellamaalla sekä Länsi-Lapissa. Ilmatieteen laitoksen mukaan esimerkiksi Somerolla on satanut sunnuntaista tiistai-iltapäivään noin 70 millimetriä ja Salossa noin 55 millimetriä. Sadekuurot jatkuvat lähipäivinä. Elokuun keskimääräiset sademäärät ovat laajalti 65-80 millimetriä.

Tiistai-iltana ja keskiviikkona kuurosateita voi tulla koko maassa. Etenkin rannikkoseuduilla myös ukkostaa.

– Rankimmat sadekuurot tulevat etelä- ja lounaisrannikolla. Ukkoset ovat voimakkaimpia merellä, mutta niitä ajautuu myös rannikoille, toteaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Keskiviikkona poutaisinta on maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Lapissa. Lämpötilat ovat enimmäkseen 15-20 asteessa, lämpimintä on idässä, Lapissa on viileämpää. Pohjois-Lapissa jäädään päivälläkin kymmenen asteen alapuolelle.

Torstaina sadekuuroja voi tulla kaikkialla muualla paitsi Keski- ja Pohjois-Lapissa. Lapissa sää poutaantuu loppuviikolla, mutta ei kuitenkaan lämpene.

Katso sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolta.

Lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme