Mainos
Mainos

Kuukausiennuste: Kylmää ennen joulua, uudeksivuodeksi lauhtuu

Tuoreimman kuukausiennusteen mukaan sää jatkuu Suomessa keskimääräistä kylmempänä jouluun asti. Neljän viikon ajalle ulottuvassa ennusteessa on kuitenkin jo myös lauhemman sään merkkejä joulun ja uudenvuoden väliselle ajalle.

Saman ennusteen mukaan sademäärät ovat ennen joulua joko hieman keskimääräistä alhaisemmat tai lähellä keskiarvoja. Sateiden pääasiallinen muoto on lumi, mutta välissä voi tulla myös vettä.

–  Toki lämpötiloissa tulee esiintymään sahausta edestakaisin, kuten ensi viikon säässä näyttää käyvän. Kylmä on kuitenkin voitolla, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Ennusteessa on näkyy jo merkkejä seuraavasta leudommasta jaksosta.

– Joulun ja uudenvuoden välisenä aikana säätyyppi näyttää muuttuvan matalapainevoittoiseksi ja lämpötilojen ennustetaan olevan keskimääräistä korkeampia. Samalla sateet lisääntyvät, tulkitsee Rintaniemi.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme