Mainos
Mainos

Kuukautiset voivat pahentaa migreeniä

Naisten vaikea migreeni liittyy usein kuukautiskiertoon. Suomen migreeniyhdistyksen mukaan nämä kohtaukset ovat monasti erityisen kovia ja ne kestävät pidempään kuin tavalliset migreenikohtaukset.

Hoitamattomana kuukautiskierron aiheuttama migreenin muoto herkistää kivulle ja voi muuttua krooniseksi. Kipukohtauksen syy liittynee estrogeenitason laskuun.

Migreeniyhdistyksen asiantuntijoiden mukaan kipukohtauksia on saatu estettyä ja kipua vaimennettua lyhytaikaisella täsmäestohoidolla. Tutkimuksessa oli mukana naisia, joilla on säännöllinen kuukautiskierto ja kuukautisiin liittyvä migreeni. Pitkäkestoisella triptaanilla annettavan estohoidon teho säilyi 12 peräkkäisen kuukautiskierron ajan.

Migreeniyhdistyksen mukaan kuukautisiin liittyvästä migreenistä kärsivät naiset törmäävät yhä sekä työelämässä että terveydenhuollossa ennakkoluuloihin ja vähättelyyn.

Noin 350 000 suomalaista naista kärsii migreenistä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme