Mainos
Mainos

Kuukkeli valittiin vuoden lintulajiksi

Kuukkelin kanta Suomessa on pudonnut kolmasosaan 1940-luvun jälkeen.

Lintujärjestö BirdLife Suomi on valinnut kuukkelin vuoden lintulajiksi.

Järjestön mukaan kuukkeli on hävinnyt Etelä- ja Keski-Suomen metsistä nopeammin kuin mikään muu lintulaji. Kuukkeli pärjää vielä Lapissa, Pohjanmaalla ja Kainuussa, mutta sen kokonaiskanta Suomessa on vähentynyt muuttuneiden metsätalouskäytäntöjen vuoksi kolmasosaan 1940-luvun jälkeen. Koko maassa on jäljellä enää 50 000 kuukkeliparia.

BirdlLife Suomen mukaan kuluvana vuonna lintuharrastajien tavoitteena on omilla kartoituksilla ja yleisön avulla saada mahdollisimman kattava kuva kuukkelin nykytilanteesta. Erityistä huomiota kiinnitetään maan eteläpuoliskon kuukkelimetsien tutkimukseen ja yhtenäisen levinneisyysalueen nykyisen etelärajan määrittämiseen.

BirdLife Suomi valitsee vuosittain lintulajin, johon vuoden aikana kiinnitetään erityistä huomiota. Vuoden lajeja ovat olleet muun muassa kottarainen, kaulushaikara ja laulujoutsen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme