Mainos
Mainos

Kuuma kesä lisäsi sähköntuontia

Kuuma kesä kuivatti vesistöt, minkä seurauksena kotimainen vesivoiman tuotanto hiipui ja sähköä jouduttiin tuomaan ennätysmäärä. Elokuussa kotimaisen vesivoiman tuotanto supistui yli 37 prosenttia edellisvuodesta ja samaan aikaan 12 kuukauden nettotuonti nousi 10,9 miljardiin kilowattituntiin. Edellinen, vuoden 1990 kaikkien aikojen kalenterivuosiennätys oli 10,7 miljardia kilowattituntia.

Sahkolinja

Viimeksi kuluneiden 12 kuukauden aikana Suomeen on tuotu pohjoismaista sähköä ennätyksellisesti ja maamme oma lauhdutustuotanto on supistunut likimain puoleen. Myös sähkön tuonti Venäjältä on kasvanut, ilmenee Energia-alan keskusliiton Finergyn tiedoista. Suomi on käyttänyt sähköä 12 viime kuukauden aikana 77,1 miljardia kilowattituntia eli 1,5 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Sähkön käytöstä on katettu sähkön ja lämmön yhteistuotannolla 33 prosenttia, ydinvoimalla 28, vesivoimalla 19, nettotuonnilla 14 ja tavanomaisella lauhdutuksella kuusi prosenttia.

Tuulivoiman osuus on 0,04 prosenttia. Myös ydinvoiman ja tuulivoiman tuotanto kasvoivat elokuussa kaikkien aikojen ennätykseen. Ydinvoiman tuotanto lisääntyi tehonostojen vuoksi ja uudet tuulivoimalat kasvattivat tuulivoiman tuotantoa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot