Mainos
Mainos

kuuma linja kuuli satoja koulumurheita

Koululaisten iltapäivänvietto, koulukiusaaminen ja opetukseen kohdistuvat säästöt olivat yleisimpiä murheita, joita Mannerheimin lastensuojeluliiton päivystäjät kuulivat viime kuun vaihteessa järjestetyn puhelinpalvelun aikana.

Kahden päivän aikana kouluasioita koskevalle kuumalle linjalle soitti noin 500 kansalaista. Valtaosa soittajista oli koululaisten vanhempia, mutta joukossa oli myös opetusalan ja päivähoidon ammattilaisia sekä esimerkiksi isovanhempia.

Monet soittajat painottivat, että yhteiskunnan on kannettava vastuu pienistä koululaisista. Osa kuitenkin katsoi, että vanhempien olisi pidettävä paremmin huolta jälkikasvustaan. Kiusaamista monet pitivät vakavana ongelmana, joka pahimmillaan voi tuhota lasten elämän. Muutamat soittajat kertoivat myös tapauksista, joissa opettaja oli kurittanut oppilasta ruumiillisesti.

Kuuman linjan annista koottu raportti luovutettiin tänään opetusministeri Olli-Pekka Heinoselle sekä kansanedustajien Lasten puolesta -työryhmälle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme