Mainos
Mainos

Kuuma uutuus vuodelta 1992: Mikroaalto-TV!

MTV uutiset kertoi marraskuussa 1992 uudesta tavasta vastaanottaa tv-kuvaa. Kyseessä oli mikroaaltotelevisio, jonka lähetintekniikka sisälsi kuitenkin muutamia ikäviä puutteita.

Lähettimet esimerkiksi piti sijoittaa taajamien pohjoispuolelle, jotta satelliittisignaalit häiriintyisivät mahdollisimman vähän. Käyttöä rajoitti myös se, että vastaanottimesta piti olla lähettimeen suora näköyhteys. Lähettimen kantamakin oli vaatimattomat kymmenisen kilometriä.

Mikroaaltolähettimiä suunniteltiin pystytettäväksi pienehköihin taajamiin, jotka olivat jääneet kaapeli-tv -verkon ulkopuolelle. Halpaa touhua pystyttäminen ei silti ollut, lähettimien hinta kun oli noin miljoona markkaa kappaleelta.

Kotitalouksille liittyminen taas olisi maksanut 3000-5000 markkaa, jonka lisäksi antenni olisi pitänyt uusia ja hankkia television yhteyteen boksi signaalin vastaanottamista varten.

Erikoista kyllä, oheisessa tv-jutussa hittituotteeksi povatusta mikroaaltotelevisiosta ei koskaan tullut todellista kilpailijaa antenni- tai kaapelitelevisioille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme