Mainos
Mainos

Kuumat nimet -vaalitentti: Onko rikkailla oikeus käyttää julkisia terveyspalveluja?

Ehdokkaat ovat yksimielisiä siitä, että palveluiden täytyy olla sekä rikkaiden että köyhien saatavilla.

- Sen lisäksi on hyvä, että meillä on järjestelmä, joka antaa myös hankkia ne muualta. Mutta kyllä terveyspalveluihin täytyy olla oikeus kaikilla, keskustan Matti Vanhanen toteaa.

Jutta Urpilainen (sd.) suorastaan toivoo, että rikkaat käyttäisivät enemmän julkista terveydenhuoltoa. Se hänen mukaansa osoittaisi, että järjestelmästä saa niin hyvää palvelua, että se kelpaa kaikille.

Harry Harkimo (kok.) kertoo käyttävänsä yksityisen terveydenhuollon lisäksi myös julkisia palveluja.

- Suomalainen terveydenhuoltopalvelu perustuu siihen, että me käytämme sekä julkista että yksityistä terveydenhuoltoa. Täydennämme niillä toisiaan, Sari Essayah (kd.) sanoo.

Myös Vasemmistoliiton Li Andersson on sitä mieltä, että palvelut ovat lähtökohtaisesti kaikille, mutta näkee niiden rikkaiden käytössä kuitenkin epäkohdan.

- Se mikä ei ole reilua, että rikkaiden julkisten terveydenhuollon käyttöä subventoidaan julkisella rahalla, Andersson kritisoi.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme