Mainos
Mainos

Kuumemittarit loppuivat apteekeista

Sikainfluenssa ja EU:n määräys ovat tyhjentäneet apteekin hyllyt kuumemittareista.

Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan perinteisistä kuumemittareista on ollut miltei koko viime vuoden pula. Syynä ovat sikainfluenssapandemia ja keväällä voimaan tullut Euroopan unionin kielto valmistaa elohopeallisia kuumemittareita.

Digitaalisia mittareita on ollut koko ajan saatavana, mutta kuumemittareita maahan tuovan Medifon toimitusjohtajan Riitta Kauppilan mukaan asiakkaat näyttävät suosivan tavallisia kuumemittareita.

Kauppila kertoo, että myrkyttömiä perinteisiä kuumemittareita valmistaa vain yksi tehdas Saksassa, ja tehtaalla on toimitusvaikeuksia nousseen kysynnän vuoksi.

- Tehtaalla on kolminkertaistettu kapasiteettia vuoden alusta. Työntekijät tekevät töitä monessa vuorossa, mutta koneita ei ole riittävästi.

Tavaratoimitusten viivästyminen näkyy Medifonilla siten, että viime elokuussa tehdyt tilaukset on luvattu toimittaa vasta huhtikuussa. Tilaus sisältää 10 000 erilaista kuumemittaria.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme