Mainos
Mainos

Kuumentunut höylänpuru ehkä Haukiputaan sahapalon syy

Miljoonavahingot aiheuttanut palo Shinshowa Finlandin sahalla aiheutui todennäköisesti purunpoistolaitteet tukkineesta höylänpurusta.

Haukiputaalla Pohjois-Pohjanmaalla toissailtana sattunut höyläämöpalo johtui ilmeisesti ylikuumentuneesta höylänpurusta. Tehtaan johtajan Mikko Salmelan mukaan näyttää siltä, että jostain syystä höylänpuru tukki purunpoistolaitteet ja puru alkoi lämmetä. Lopulta ylikuumentunut höylänpuru syttyi tuleen ja palo levisi höylän kautta höyläämöhallin rakenteisiin.

Tulipalo tuhosi höyläämöhallin sekä sen koneet ja laitteet. Myös jalostushalli paloi täysin, vaikkakin osa sen koneista pystyttiin pelastamaan.

Salmela kertoo, että palo aiheutti tehtaalle 2,5-3 miljoonan euron vahingot. Tappiota kertyy muun muassa siitä, että tehtaan jalostustoiminta jouduttiin keskeyttämään.

Tuhoutuneissa rakennuksissa työskennellyt väki on siirretty toistaiseksi tulipalon jälkien raivaus- ja siivoustöihin. Mikko Salmelan mukaan tehtaalla turvaudutaan muun muassa tilapäisjärjestelyihin, jotta muun muassa jalostustoiminta pystytään aloittamaan jossakin muodossa uudelleen jo parin viikon sisään.

-Tulemme käyttämään myös ulkopuolelta ostettua palvelua, jotta asiakkaiden tilaukset voidaan turvata, hän kuvailee.

Salmela arvelee, että kestää puolesta vuodesta vuoteen, ennen kuin tehtaan toiminta saadaan jälleen täysin normalisoitua.

Höyläämön omistaa japanilainen Shinshowa Finland. Se on toiminut Haukiputaalla vuodesta 2001 lähtien. Yritys työllistää noin 50 henkilöä. Tehdas valmistaa muun muassa sisustustuotteita ja rakennuskomponentteja. Vajaa puolet tuotannosta viedään Japaniin, loput kotimaahan ja muualle Eurooppaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme