Mainos
Mainos

Kuunpimennys nähtävissä sunnuntaiyönä

Sunnuntaina aamuyöllä näkyy Suomessa täydellinen kuunpimennys, kun täysikuu kulkee Maan varjon kautta. Pimennys alkaa Kuun siirtymisellä puolivarjoon kello 0.15, mutta tätä alkuvaihetta on vaikea havaita.

-Täysvarjoon Kuu alkaa siirtyä kello 1.32, ja koko Kuu on täysvarjossa kello 3.06-3.31, kerrotaan tähtitieteellisestä yhdistyksestä Ursasta.

Ursan mukaan pimennys on ohi maanantaiaamuna hieman ennen kello puoli seitsemää.

Pimentynyt Kuu on väriltään punertava, sillä se saa punaista auringonvaloa Maan ilmakehän läpi. Pimentyvä kuu on reilusti horisontin yläpuolella. Tapahtumien alkaessa se on etelätaivaalla ja täydellisen pimennyksen aikoihin kello kolmelta lounaassa. Tapahtumaa voi mainiosti seurata paljain silmin, mutta kiikarilla ja kaukoputkella se näkyy vielä paremmin.

Täydellinen kuunpimennys näkyy meillä keskimäärin kerran vuodessa ja seuraavan kerran ensi vuonna, toukokuun alkupuolella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme