Mainos
Mainos

Kuuraliukkautta lännessä – ensi yönä lunta luvassa Lappiin

Vielä tänään suuressa osassa maata on poutaista ja selkeää. Lappiin ja Kainuuseen on luvassa lunta ensi yönä, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

– Lännessä ja pohjoisessa sää on jo seljennyt. Pakkasta on laajalti pohjoisessa, lännessä ollaan vielä plussalla, mutta tiet ovat paikoitellen pakkasella ja kuuraliukkautta voi olla aamulla teillä.

– Idässä sateet väistyvät vasta illaksi, Pouta kertoo.

Lännessä on tänään laajalti aurinkoista. Päivälämpötilat ovat etelässä ja lännessä 7-9 asteen paikkeilla. Tuuli on melko kovaa, mutta iltaa kohti tuuli tyyntyy.

– Lapissa lämpötilat jäävät lähelle nollaa. Pohjois-Lapissa on päivälläkin pakkasta ja seuraava sade tulee päälle ensi yönä.

– Sade on pohjoisosaltaan lunta. Kohtalaista lumisadetta on luvassa Lappiin ja paikoitellen Kainuuseen. Ehkä tuollaista rännän sekaista sadetta saadaan jopa Pohjois-Karjalaan ja Pohjois-Savoon, ennustaa Pouta.

Sateen jälkeen Suomeen virtaa kylmää ilmaa, joka tiputtaa lämpötiloja etelässä asti. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme