Mainos
Mainos

Kuurojen liitto: Viittomakielelle saatava oma laki

Liitto vaatii, että erityisesti Yleisradion on tarjottava enemmän viittomakielistä ohjelmaa ja tekstitettävä myös kotimaiset ohjelmansa tv:ssä .

Kuurojen liitto vaatii, että Suomessa olisi säädettävä erillinen viittomakielen kielilaki. Liitto hyväksyi kielipoliittisen ohjelman vuosikokouksessaan Varkaudessa tänään.

Liiton mukaan laki on ainoa keino kattaa niitä aukkoja, joita nykyisessä lainsäädännössä on. Ohjelmassa vaaditaan valtiota asettamaan viittomakieliasiain neuvottelukunta valvomaan lainsäädännön toteutumista.

Kokouksen julkilausumassa vaaditaan, että erityisesti Yleisradion on tarjottava enemmän viittomakielistä ohjelmistoa sekä tekstitettävä kaikki ohjelmansa. Tämä koskee erityisesti kotimaisia ohjelmia, joiden tekstitys on nykyisin täysin riittämätön.

Suomessa on noin 8000 kuuroa, joista 5000 käyttää ensikielenään viittomakieltä. Kaikkiaan viittomakieltä käyttäviä lasketaan olevan noin 14000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme