Mainos
Mainos

Kuurosateet sävyttävät viikon lomasäätä

Tällä viikolla lomalaisen sää ei helli ainakaan auringon puolesta. MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela ennustaa koko Suomeen epävakaista ja vaihtelevaa säätä.

– Maan etelä- ja keskiosassa saadaan joka päivä tällä viikolla kuurottaisia sateita ja paikoin myös ukkosia. Alkuviikolla etelässä, rannikon läheisyydessä, on ajoittain aurinkoista. Lapissa alkuviikko on myös poutaisempaa. Loppuviikolla matalapaine voi tuoda yhtenäisempiä sateita, jolloin pohjoisessakin epävakaistuu. Sanoisin, että pohjoisessa on parhaimmat lomakelit, Aleksi Jokela toteaa.

–Lämpimintä on kuitenkin idässä ja kaakossa, lisää Jokela.

Suomi kuuluu laajaan matalapaineen alueeseen, joka tuo sateita maahan päivittäin. Pilvisyys on vaihtelevaa. Ilma pysyy kuitenkin suhteellisen lämpimänä, lohduttaa Jokela.

– Ei niitä sateita jatkuvasti tule joka paikassa. Sateet ovat kuurottaisia ja paikallisia. Paikoin voi olla aurinkoisia päiviä ja silloin hätyytellään hellelukemia. Jos aurinko paistaa, niin lämpötilat kohoavat yli 20 asteeseen. Sateessa lämpötilat jäävät parinkymmeneen tai alle.

Loppuviikolla sää muuttuu ennusteiden mukaan sateisemmaksi.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme