Mainos
Mainos

Kuusamo kv-rajanylityspaikaksi

Suomi ja Venäjä sopivat Kuusamon muuttamisesta kansainväliseksi rajanylityspaikaksi.

Tulli

Suomi ja Venäjä tekivät tänään periaatesopimuksen Kuusamo-Suoperä-rajanylityspaikan muuttamisesta kansainväliseksi ylityspaikaksi. Nykyään tämä rajanylityspaikka toimii niin sanottuna tilapäisenä (yksinkertaistettuna) ylityspaikkana, jota ainoastaan Suomen ja Venäjän kansalaiset voivat käyttää erityisedellytyksin.

Periaatesopimus on vasta ensi askel. Rajanylityspaikan konkreettinen avaaminen kansainväliselle liikenteelle edellyttää rajanylityspaikoista tehdyn sopimuksen mukaan, että rajanylityspaikka on ensin asianmukaisesti varustettu. Suomen puolella valmiudet ovat jo olemassa. Euroopan unioni myönsi lokakuussa Venäjälle kuusi miljoonaa euroa Suoperän raja-aseman rakentamiseen. Tämä vienee arvioiden mukaan noin 2-3 vuotta. Sopimuksen mukaan konkreettisesta avaamisajankohdasta ja aukioloajoista sopivat rajavaltuutetut sovittuaan asiasta maidensa viranomaisten kanssa.

Sopimus tehtiin vaihtamalla nootteja Moskovassa. Moskovan-suurlähetystön nootissa, johon tasavallan presidentti antoi valtuudet 9. marraskuuta, ilmoitettiin Venäjän osapuolelle, että Suomen puolella ennen Kortesalmi-nimellä tunnettu rajanylityspaikka on vastaisuudessa nimeltään Kuusamon rajanylityspaikka.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot