Mainos
Mainos

Kuusamon haavoittunut karhu liikkui pennun kanssa

Kuusamossa haavoitetun karhun etsinnöissä on löydetty yksinäinen karhunpentu. Poliisin mukaan maastosta löydettiin myös salakaatajan luotiin kuollut aikuinen karhu, joka ilmeisesti on liikkunut pennun ja haavoittuneen karhun kanssa.

-Yritämme nyt selvittää, kumpi aikuisista karhuista on pennun emo, komisario Kari Karppinen kertoo. Etsintä jatkuu huomenna. Silloin toivotaan selviävän, onko haavoittunut karhu elinkelpoinen.

Haavoittunut karhu nähtiin kerran tänä aamuna. Sen kuntoa ei kyetty kuitenkaan arvioimaan. Poliisi varoittaa, että eläin saattaa olla vaarallinen.

- Asiantuntijat pitävät mahdollisena, että haavoittunut karhu ottaa pennun hoivaansa, vaikka se ei olisikaan pennun emo, Karppinen sanoo. Se tietysti edellyttää, että karhu toipuu ampumahaavasta.

Kuusamon Tammelankylässä tapahtunutta karhun kaatoa ja toisen haavoittamista tutkitaan rikoksena.

Myös Lieksassa Pohjois-Karjalassa on jahdattu haavoittunutta karhua. Varhain tänä aamuna poliisi ei ollut vielä tavoittanut karhua. Metsästäjä ampui suurikokoista karhua eilen aamupäivällä luvallisessa jahdissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme