Mainos
Mainos

Kuusamossa osataan hyödyntää bioenergiaa

Kun Suomessa pohditaan, miten saavutettaisiin EU:n määräämä uusiutuvien energioiden tase, Kuusamossa ja Koillismaalla ei asiassa kanneta huonoa omaatuntoa. Jo nyt Kuusamossa lasketaan uusiutuvien energioiden taseen olevan 50 ja parantumaan päin. Kaiken perustana on puupohjainen bioenergia.

Kuusamon seudulla bioenergiaa riittää ja uusiutuvien energioiden tase on paljon yli EU:n vaatimusten. Uusiutuvan energian käyttö on jo 50% luokkaa, koska perinteisesti hajasijoitusalueella lämmitetään puulla. Alueella on myös hakelämpökeskus ja sen lisäksi täällä on pellettituotantoa, joka nostaa tasetta.

Kuusamon lämpövoimalan energiasta 60 prosenttia tuotetaan paikallisten yritysten puujätteestä ja tulevaisuudessa bioenergian käyttö lisääntyy.

Bioenergia on laajasti käytössä myös monissa Koillismaan yrityksissä ja sen käyttöä tutkitaan ja kehitetään erilaisissa hankkeissa.

(Kauppalehden talousuutiset 29.01.2008)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot