Mainos
Mainos

Kuusankosken pommi kiinni romanimiehen autossa

Kuusankosken eilisiltaiseen pommiuhkaan saattaa liittyä myös rasismia.
Rikoskomisario Timo Hagmanin mukaan runsaan puolen kilon painoinen dynamiittiräjähde oli kiinnitetty henkilöautoon, jonka haltija on viereisessä evakuoidussa talossa asuva romanimies.

Kuusankosken Kotkantiellä sijaitsevan talon parkkipaikalta löytyi eilen auton tuulilasiin kiinnitetty pommi. Poliisi evakuoi läheisistä taloista noin sata ihmistä.

Toistaiseksi pommin asettajista tai asettajasta ei ole tietoa.


Kaakkois-Suomen hätäkeskus sai tiedon kerrostalon pysäköintipaikalla olleesta räjähteestä kuuden aikoihin illalla. Henkilöautoon oli laitettu neljä dynamiittipötköä sisältänyt räjähde, jossa oli kiinni nalli ja sytytyslanka.

Poliisin mukaan tuulilasinpyyhkijän alla olleen puolikiloisen räjähteen huomasi ohikulkija, joka poisti siitä nallin ja sytytyslangan ja nosti räjähteen maahan auton viereen. Räjähteen poistaja ei ollut auton omistaja.

Tulilanka osittain palanut


Pommi oli räjähdysvalmis, ja tulilanka oli osittain palanutkin. Se oli kuitenkin jostain syystä sammunut. Poliisi eristi alueen, joka sijaitsee parin kilometrin päässä Kuusankosken keskustasta. Kun autoa alettiin tutkia ja räjähdettä siirtää pois kello 21:n aikaan, asukkaat evakuoitiin. Evakuoidussa talossa on kolme kerrosta ja kolme rappua.

Alueen eristys jatkui aamuyön puolelle, kunnes selvisi, ettei autosta löytynyt muita pommeja. Asukkaat pääsivät koteihinsa puoli yhden aikaan yöllä.

Tapahtumapaikalla oli tilanteen aikana noin 20 poliisia ja yksiköitä pelastuslaitokselta. Materiaaliapua poliisi sai Vekaran varuskunnasta.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 05.08.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme