Mainos
Mainos

Lännen Media: Kuusikymppisten muuttohalut ovat kasvaneet – "Osa alkaa mieliä takaisin kotiseudulleen"

Nainen vaihtaa paikkakuntaa herkemmin kuin mies iästä riippumatta. Asiasta kertoo Lännen Media. 

Vaikka iäkkäiden osuus kaikista muuttovirroista onkin vielä alhainen, niin eläkeikäisten muuttoalttius on kasvamaan päin. Muuttoliiketutkija Timo Aron mukaan muuttoalttius on kasvanut kaikissa yli 55-vuotiaiden ikäryhmässä.

Muuttopäätöksiä aletaan suunnitella 45 ikävuoden jälkeen. Etenkin osa pääkaupunkiseudulle töiden perässä muuttaneista alkaa mieliä takaisin kotiseudulleen.

– Pääkaupunkiseudulle on muuttanut paljon asukkaita, mutta osa eläkkeelle siirtyvistä tai eläkkeellä olevista haluaa muuttaa takaisin kotiseudulleen tai omaan mökkikuntaan, Aro sanoo Lännen Median haastattelussa. 

Yli 65-vuotiaiden osuus kaikista kunnasta toiseen muuttaneista oli vuonna 2016 vain 3,9 prosenttia. Alle 35-vuotiaita muuttajia oli lähes 74 prosenttia. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot