Mainos
Mainos

Kuuskoski: Avioerot saatava vähenemään

MLL:n pääsihteeri Eeva Kuuskoski on huolestunut avioerojen määrän lisääntymisestä. Syynä kasvuun hän pitää työkeskeistä elämää, jossa ei jää aikaa parisuhteen hoidolle.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton pääsihteeri Eeva Kuuskoski haluaa saada avioerojen määrän laskuun.

Kuuskoski arvioi, että vuosittain noin 30 000 lasta kokee joko avio- tai avoeron. Suurin osa näistä lapsista on alle kouluikäisiä.

1980-luvun puolivälissä noin kolmannes avioliitoista päätyi eroon ja 40 prosentin raja ylitettiin 1990-luvulla. Kuuskosken mukaan syynä erojen lisääntymiseen on työ- ja suorituskeskeinen elämä, joka on vienyt huomion parisuhteen hoidosta. Hän painottaa, että ihmissuhteiden pysyvyys on lapsen henkisen kasvun kannalta elintärkeää.

Lainsäädäntöä ja verotusta tarkasteltava

Kuuskoski haluaa hallituksen asettavan työryhmän, joka pohtii sosiaaliturvalainsäädännön ja verotuksen vaikutuksen erilaisten huoltajien perheiden asemaan.

- Aviopuolisoiden saamien etuuksien täytyy olla kaikissa tapauksissa vähintään yhtä hyvät kuin kahden yksinäisen lapsen huoltajan, hän huomauttaa.

Kuuskoski puhui liiton Pohjois-Savon piirikokouksessa Kuopiossa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme