Mainos
Mainos

Kuuskoski kritisoi kuntien lastensuojelutyötä

Kuuskoski vaatii kuntia panostamaan ennaltaehkäisevään lastensuojelutyöhön.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton pääsihteeri Eeva Kuuskoski näkee huolestuttavia merkkejä siitä, että kunnat ovat laiminlyömässä ennaltaehkäisevän lastensuojelutyön ja jopa kokonaan luopumassa siitä.

Kuuskoski tähdensi liittonsa Pohjois-Savon piirin syyskokouksessa Kuopiossa, että ongelmiin pitäisi puuttua, kun ne ovat vielä pieniä. Nyt varhaista asioihin tarttumista lyödään laimin.

Kunnat eivät Kuuskosken mukaan voi tietenkään lopettaa lakisääteistä neuvolatyötä tai kouluterveydenhoitoa, vaikka niidenkin määrää ja sisältöä nipistetään. Esimerkiksi kouluterveydenhoitaja ei ole enää koulussa, vaan terveyskeskuksessa.

Pahimmin leikkauslistoille ovat joutuneet erilaiset ryhmätoiminnat ja yhteistyö järjestöjen kanssa. Ne ovat pieniä rahoja, mutta tiukassa taloustilanteessa niistäkin halutaan luopua.

Kuuskosken mielestä ennalta ehkäisevään työhön pitäisi päinvastoin luoda uusia toimintamuotoja. Kun perheessä ilmenee väsymistä, ongelmiin pitäisi nopeasti tarjota apua, ryhmätoimintaa, perhekasvatusta ja valistusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme